Doporučuji
29. 11. 2007
4 porce
Ingredience:
kuřecí maso 300 g
jablka 2 ks
celer 100 g
ořechy vlašské 50 g
salát hlávkový 8 list
citron 1 ks
petržel zelená
jogurt bílý 150 ml
olej
sůl
pepř bílý
Popis přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené vodě s
celou cibulí doměkka. Jádra vlašských ořechů rozsekáme na
kousky, několik jich ponecháme v celku na ozdobení. Oloupaný
celer jemně ustrouháme a promícháme s jogurtem, ochuceným
lžičkou oleje, citronovou šťávou, solí a špetkou bílého pepře.
Nakonec přidáme jablka nakrájená na kostičky. Vše dobře
promícháme, ozdobíme sekanou petrželkou a jednotlivé porce
poklademe plátkem citronu a půlkou vlašského ořechu.